
Krämig Karl Johansvampspaghetti med pancetta och persilja
400 g färsk spaghetti
150 g pancetta alt skinka i bit (jag tog rökt fläst i bit)
400 g Karl Johansvamp (jag tog gula kantareller)
2 vitlöksklyftor
150 g pancetta alt skinka i bit (jag tog rökt fläst i bit)
400 g Karl Johansvamp (jag tog gula kantareller)
2 vitlöksklyftor
4 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
olivolja, salt och svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner den snabbt under rinnande vatten.Tärna pancettan i små tärningar och stek de knapriga på medelhög temperatur. Lägg pancettan sedan på ett dubbelvikt hushållspapper så att de får rinna av.Värm en panna till högsta temperatur. Ansa och tärna Karl Johansvampen och bryn den i olivolja. Finhacka och lägg i vitlöken och häll ner grädden. Koka ihop svampgrädden ca 2 minuter och blanda sedan ner pastan. Koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.Servera den krämiga Karl Johansvampspaghettin i stora djupa tallrikar och strö över persiljan och pancettan.

Vintips:
Santa Ana Reserve Shiraz 2008(nr 94375) Frankrike 72:-Doft: Fruktig doft av mörka bär och inslag av vanilj.Smak: Fruktig smak med ton av lakrits, björnbär och vanilj.
MUMS!
Kramar fr Anna!
MMm va gott , tack för både vin och mattips! Kanske man kan testa med kyckling istället för fläsk ro... gott lät det, en lyxig höstmidag, trevlig helg! Mari.
SvaraRaderammmmmmmmmmmmmmm det såg gott och mysigt ut! kramis semlan
SvaraRadera