
En bunke med nässlor, ta de spädaste och ta bort så mycket utav skälkarna som möjligt
2 buljongtärningar
1 gul lök
2 msk smör, till redning
5 msk vetemjöl, till redning
3 dl grädde
2 dl mjölk
salt och peppar
4 ägg till garnering
Skölj nässlorna noga. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningarna och en hackad gul lök. Lägg i nässlorna i det kokande vattnet och låt koka i 3 minuter. Häll bort lite utav vattnet men spara till redning. Mixa med mixerstav. Gör en redning i en annan kastrull med lite utav kokvattnet och övriga ingredienser och häll på de mixade nässlorna. Koka upp igen. Krydda. Servera med hårdkokt ägg till. Mums!
Hej Anna!Tack för det goda receptet. Jag älskar nässelsoppa, men har aldrig gjort det själv. Min mamma har gjort det sedan jag var liten. Tror att jag ska gå ut och plocka i veckan och prova. Kram Åsa
SvaraRaderaNässelsoppa....kom jag ihåg att vi gjorde i skolan när jag var liten. Minns oxå alla brännmärken =)Ha en bra vecka! Kram Lina
SvaraRaderaHej allra käraste syster!
SvaraRaderaJag slutar aldrig att imponeras av dig...
Vem kunde tro att du skulle bli så vuxen att du gör nässelsoppa!
Synd att jag inte hann smaka.
Kramar i massor
Tack för titten inne hos mig..vad glad jag blev. Vår hund är ju också en jaktlabrador. Han är bara 5 månader. En riktig livlig o busig vän....Vi har haft jaktlabrador förut. Vår älskade Pluto skulle ha fyllt 14 år i Februari, men tyvärr fick vi ta bort honom i December. Snyft! Men ändå kändes det helt rätt eftersom han var så gammal, och krämporna börja komma mycket på honom på slutet.Det var en självklarhet att skaffa oss en ny, eftersom vi bara har gott ifrån den rasen. Det blev mycket hund denna gång, nästa gång får jag skriva om inredning. PS. Vad duktig du är som gör soppa! Kram Therese
SvaraRaderaOj har du vågat dig på det... :) Spännade!! Ser gott ut!
SvaraRaderaKram C.