onsdag 8 december 2010

Silltips

Här kommer ett recept på en urgod (men kladdig) sill till julbordet!
(Även publicerat i Dalademokratens bilaga den 7 december 2010 )


"Malmestrands julsill"

1 brk Abbas inläggningssill, följ receptet på burken. Lägg in sillen minst ett dygn innan den ska serveras.

”Klet”:
1 dl vispad grädde
2 dl majonnäs
½ dl sillspad från inläggningen
¾ dl Kalles kaviar
½ tsk citronpeppar
½ tsk svartpeppar
2 tsk socker
25 droppar Worcestersås

”Grönt”:
1 dl finhackad rödlök
2 dl finstrimlad purjolök
1 dl finklippt dill

Lägg hälften av det ”gröna” i botten av en form med kanter. Lägg på den inlagda sillen, skuren i bitar. Blanda de övriga ingredienserna och bred ”kleten” över sillen. Lägg på resten av det ”gröna” ovanpå sillen. Ställ kallt ett par timmar.

Servera med nykokt potatis eller på buffébordet.



Du har väl inte glömt av min utlottning som pågår tom 10 december?
Kramar fr. Anna

1 kommentar:

Tack för att du lämnar en kommentar!